Litt om hytta og turbeskrivelse

Dagsturhytta under montering. Ingrid Sofie Rundhaug


Om hytta
Kongsbu ligger plassert ved stien som går fra turvegen i Føresvik ut til Boknahåve. Hytta ligger i et område med typisk åpnet kystlandskap, med utsikt mot Boknasundet og Tysvær i øst. Nedenfor hytta er det en grunn lagune med mulighet for bading eller annen vannaktivitet. Det er mulig å komme til hytta sjøvegen med kajakk, kano eller liten båt via sundet ytterst ved Kongshamn.

Åpent: hele året
Selvbetjening: ja
Overnatting: nei
Passer for: barn og voksne.
Turavstand: Fra parkeringen ved Bokn kirke er det ca. 5 kilometer t/r uavhengig av om en velger å gå via turvegen, via Føresvik og deretter inn på turvegen eller å ta turen som en rundtur.
Universell utformet adkomst: Turen går stort sett på vei/grusveg. Siste 500 meter inn til hytta er på traktorvei. Denne vil på sikt utbedres til grusveg.
Toalett: Ja
Bålpanne: nei, men vil bli plassert ut i løpet av våren 2023.

Tilkomst og parkering
Turmålet er skiltet fra parkeringsplassene, og en kan velge parkering ved Bokn kirke eller Bokn arena. Fra Bokn kirke er det turvei som starter vis-a-vis parkeringsplassen, men en kan også gå langs veien ned til Føresvik og deretter inn på turvegen fra byggefeltet rett ovenfor Føresvik. Ved parkering på Bokn Arena følges veien ned via Føresvik og deretter inn på turvegen.

Turmålet kan nås med kollektivtransport. Kystbussen går gjennom Bokn kommune til og fra Stavanger, og nærmeste buss-stopp er Alvestadkroken. Følg veien «Alvestadkroken» opp til «Føresvikvegen». I krysset Føresvikvegen og Grønnestadvegen kan en velge om en vil gå videre på Føresvikvegen og starte turen ved Bokn arena eller gå opp Grønnestadvegen og starte turen ved Bokn kirke.

Turbeskrivelse til hytta
Turen går stort sett på vei/grusveg. Siste 500 meter inn til hytta er på traktorvei. Turveien er opplyst, men om en velger å gå når det er mørkt må en være oppmerksom på at det ikke er lys på de siste 500 meterne til hytta (traktorvegen).

Det er to vegvalg til hytta. Går en via turvegen går turen langs et beiteområder og lett skogsterreng. Veien er lett kupert. Velger en å gå via Føresvik går første kilometer av turen på vanlig vei ned til Føresvik, forbi klatreparken og inn på turveien via byggefeltet ovenfor Føresvik. Turveien går gjennom skog og vegen er lett kupert. Ut til hytta går en på en traktorvei. Fra turveien og siste stistykke på traktorveg er det lurt å ha godt forttøy.