Bokn kommune gratulerer!

Repr. frå Bokn sykkelklubb Bokn kommune gratulerer Bokn Sykkelklubb, som gikk til topps i seks dagers rittet U6 Cycle Tour Sverige.

Klubben stilte med 3 ryttere, Jonas Lindenes, Shawn Skjelde og Matilde Skjelde.

Bokn sykkelklubb Matilde gikk lørdag til topps i rittet da hun vant 15-16-årsklassen.

U6 Cycletours er et av de største etapperittene i Norden for ungdom, og har i tillegg klasser for junior og elite. Rittet går over 6 dager og har 6 etapper. Matilde har deltatt på dette rittet 5 ganger tidligere og hadde i år som mål å få en etappeseier og gjøre det best mulig i sammendraget.

Med etappeseier allerede på prologen (første etappe) gjaldt det å sitte med helt fremme på alle andre fellesstarter for ikke tape tid i sammendraget. Selv om det ble krasj på 2 etappe, ble det allikevel 4 plass på etappe 2,3,og 4. På 5 etappe som var gateritt ble hun nr 2, og foran avsluttende tempo lå hun på 2 plass sammenlagt og måtte ta inn 21 sekund på jenta fra Danmark som da ledet i sammendraget. Med en sterk tempo vant hun siste etappen og vant dermed rittet med 20 sekunders ledelse sammenlagt.

Dette er Bokn Sykkelklubb sin første seier i et etapperitt.

Bokn sykkelklubb  Shawn Skjelde deltok i 15-16 års klassen og tok en 26 plass som er en god prestasjon.

Jonas Lindenes måtte dessverre reise hjem grunnet sykdom.

Det ligger mange treningstimer og hardt arbeid bak deres prestasjoner, og kommunen er stolt over Bokn Sykkelklubb og teamet rundt syklistene.